Choď na obsah Choď na menu
 


Moje nové morčatá Shamrock Silverday a Zinada od Medunky

14. 3. 2010

Shamrock Silverday a Zinada od Medunky

Obrázok Už dlhší čas som hľadala na bazoši morča s PP na predaj z okolia Žiliny. Chovateľka morčiat zo Žiliny a majiteľka chovateľskej stanice Luxury Pets od ktorej som si kúpila aj Autumn mi navrhla že mi daruje chovný párik dvoch výstavných morčiat aj s registráciou. Podmienkou bolo že jej ich občas požičiam a keď sa narodí mláďatko tak jej nejaké dám. Ja som súhlasila. Vopred som pripravila morčatám jednu menšiu klietku, do ktorej ich dám kým im v pondelok nekúpim novú. Celý týždeň som s na morčatá tešila a zisťovala som si informácie o plemene merino, ktoré som doteraz ešte nechovala. Obrázok Chcela som si po ne ísť už v piatok ale napokon som šla až v sobotu. Neviem prečo, ale vždy keď si idem po nové morča neprídem načas. Nejako to proste nestihnem. Morčatá som dostala vo veľkej krabici s pilinami, krmivom, senom a papiermi. S Mayrish sme sa stihli aj porozprávať ale stará mama ma už vyčkávala pred autom a tak som sa ponáhľala. Zistila som, že tie morčatá potrebujú veľa sena aby si neobhrýzali srsť. Keď som odchádzala v aute aj s morčatami v krabici na kolenách, boli trochu vystrašené a tak som ich nechala nech si oddýchnu. Doma som ich pohladkala po ich peknej srsti a dala som ich do klietky. Zatiaľ som morčatá navzájom nezoznamovala. Iba som dala Autumn na chvíľu k Shamrockovi lebo je to jej otec. Zajtra ich vypustím po izbe aby sa zoznámili.

Dnes som morčiatka vypustila. Postupne sa našli a zoznámili sa s ostatnými. Zinadu si obľúbili všetky morčatá. Podarilo sa jej vliezť do krabice so senom, kde strávila hodinu spolu s Lunou II. a Baby Moonom. Shamrockovi sa vyhýbali Kvika, Yan Lin aj Sirius. Asi sa ho báli. Naopak Autumn aj Marco chodili len za ním.

 

Náhľad fotografií zo zložky Guinea piggs 2010

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Dobry!

(marika, 7. 5. 2012 12:10)

Dobry!
mohly by ste mi poradit ake kramivo je najlepsie pre morcata?

Re: Dobry!

(Kika, 7. 5. 2012 13:40)

Značky Vitapol

ahoj

(lissa, 24. 9. 2011 14:06)

ahoj od kial si kupuješ morčata? ja mam zaujem o peruanca s pp z BA alebo s dovozom do BA nevies kde by som mohla kupit? samičku prosim piste na lissa.mnau@hotmail.com