Choď na obsah Choď na menu
 


Kúpa ušľachtilého morčaťa

26. 6. 2013

Kúpa  morčaťa  s  PP

Obrázok Už dlhší čas som rozmýšľala nad kúpou ušľachtilého morčaťa. Takéto morča má preukaz pôvodu ( PP ) a mohla by som s ním chodiť na výstavy. Väčšinou sú však tieto morčatá drahé.                          Za takzvaného ,maznáčika, zaplatíte do 1Oeur. Nie je vhodný na chov ani na výstavy. Na ,chovného jedinca, si musíte našetriť 10-15eur. Takéto morča bude mať ušľachtilé mláďatá a môžete ho prihlásiť do takzvanej výstavnej kategórie C. Najdrahšie sú ,výstavné jedince, ktoré stoja od 15 do 25eur. Môžete s ním chodiť na rôzne výstavy a vyhrávať skvelé ceny. Ušľachtilé morčatá kúpite rovno na výstavách morčiat, objednávkou od chovateľskej stanice alebo pomocou bazošu ( internetový bazár ).

 

Ako kúpiť morča cez chovateľskú stanicu?

POSTUP : Do googlu si napíšete ,chs, ešte na to neklikajte. Ukáže vám to rôzne názvy chovateľských staníc a vy si vyberiete. Na každej takejto stránke nájdete kolónku PREDAJ. Tam uvidíte fotky a informácie o morčatách, ktoré sú na predaj. Ak si vyberiete, napíšete to na email majiteľa stránky. Dohodnete sa na cene, doprave... Ale radšej sa poponáhľajte lebo niekto iní si kúpi vaše vyhliadnuté morča skôr ako vy.

 

Náhľad fotografií zo zložky Kvika a Yan Lin

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

potrebujem pomoct

(Domcaa, 25. 3. 2012 15:19)

je dobre kupit morca aj v zooshope ?

Re: potrebujem pomoct

(Laura Smuclerová, 7. 11. 2012 20:17)

ano ale nebude uslachtile a moze mat rozne chorobi bit tehotne a tak ale je to najjednoduchsia volba

Re: potrebujem pomoct

(Dark, 27. 10. 2013 10:47)

Ja so zverimexom nemám dobré skúsenosti. Iba 1x sa mi podarilo natrafiť na zdravé morča. Ostatné vždy mali nejakú chorobu alebo vši. Odkedy mám morčatá od CHS, nemám žiadne problémy a sú rovnako dobrí ako nečistokrvní. Stáli väčšinou od 10-15€ ale sú krásni.
Ideálne je keď máš kamarátku, ktorá ti dá morča aj zadarmo. A väčšinou nie sú choré.