Choď na obsah Choď na menu
 


Smutné morča

24. 6. 2014
Smútok morčaťa

 

Obrázok Každé morča sa so smrťou svojho partnera vyrovná inak. Keď zomrela Kvika, moje najobľúbenejšie morča nemohla som sa s tým zmieriť ani ja. Yan Lin a Kvika sa mali veľmi radi. Mali spolu dokopy šesť mláďat. Kvika a Yan Lin sa o ne vynikajúco starali. Keď Kvika zomrela, Yan Lin prestala jesť. Vôbec nič nejedla, bola chorľavá, stále bola zalezená v búdke a o mesiac zomrela. Bolo mi ich oboch veľmi ľúto. Ak vášmu morčaťu zomrie partner, mali by ste sa oňho intenzívnejšie starať. Nesmiete ho nechať samé.

 
 

Náhľad fotografií zo zložky kvika moje morča

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Tiež sa bálo

(Sunny, 2. 1. 2019 12:53)

Moje morča sa tiež zo začiatku bálo.A teraz sme nerozlučné kamarátky.Neboj sa Vandaa.Hlavne jej daj čas

Moje morča

(Sunny, 2. 1. 2019 12:45)

Sunny je veľmi malá, má tri mesiace a dostala som ju na Vianoce.Je úplne sama.Ale neni smutná lebo sa jej dosť venujeme.Veľmi sa jej zapáčila moja plyšová opička tak som jej ju nechala.S tou opičkou sa už necíti taká sama.Dnes som ju nechala pobehať si po celej mojej izbe.Vybrala som jej domček misky so zeleninou a granulami a z kartónu som jej domček predĺžila.Má sa dobre.Mám osem rokov a viem sa o ňu postarať.Nepotrebuje druhé morča keď má tu plyšovú opičku a mňa.

Mucko

(maximka, 30. 6. 2014 10:29)

Mala som 2 morcata jedna bola samicka(Lily) a samceka (Mucko) mali spolu 4 morcatka ale Lily zacala choriet a o mesiac zomrela. Bolo mi jej velmi luto. Teraz mam iba Mucka , je jedinacik a je velmi smele morca nato ze je sam. Ale je poriadny tucko a tak z nim podnikam kazdy den cvicenia.

Moje morča

(Vandaa, 7. 3. 2012 19:38)

Ahoj. Dnes som si kupila morča. Velmi sa boji. Neda sa ani pohladkat a ani chitit. Vzdy ujde. Co mam spravit? Diki

Re: Moje morča

(Nati, 24. 10. 2012 16:50)

neboj sa, to je normalne. kazde morca si musi zvyknut. väcsinou to trva 2-3 tyzdne a v zriedkavych pripadoch pol roka ale aj rok. to sa vsak stava malokedy. uplne zriedkava moznost je ze si morca nikdy nezvykne. kazde morca je ine, ked ho das do klietky niektore morca len ticho sedi v rohu a ine v nej pobehuje. ked vsak morca dlho sedi zober si ho do ruky hladkaj ho a prihovaraj sa mu. neboj sa aj keby si si uz myslela ze si na teba nikdy nezvykne a bola by si na pokraji zufalstva vtedy ta moze morca prekvapit. ked si na teba uz pomalicky zvyklo tak ti zacne zrat z ruky. uplne uzasny pokrok je ten ked ti morca vylezie na rameno. vtedy ti uz plne doveruje a zvyklo si na teba. tak vela stastia!

Priatelkine morča.

(Martin, 16. 2. 2012 19:34)

Možno to nebude ako u vás s morčatkami co sa im stalo co mi je luto. Ale mam tiez smutne morca, ktore sa akoby boji. Priatelka isla na lyzovacku tak mi na tyzden nechala Morca a druhy den je uz smutne otocene chrbtom a stale ked idem pomaly ku klietke a davam jest tak sa boji. Zvikne si na mna vobec kym sa zase vrati Priatelka? robim nieco zle?

Re: Priatelkine morča.

(Adminka, 18. 2. 2012 1:21)

Nie, z toho, čo ste tu napísal, nevyplýva že by ste robili niečo zle. Skúste sa morčiatku potichu prihovoriť, predtým, ako k nemu prídete. Potom mu dajte jesť z ruky a hladkajte ho pri tom. Určite si na vás zvykne:)