Choď na obsah Choď na menu
 


Keď vám rodičia nedovolia zvieratko

12. 2. 2012

Zvieratko

Veľa detí by chcelo doma chovať nejaké zvieratko. Často sa však stáva, že rodičia neznášajú zvieratká a nechcú ti dovoliť nejaké chovať. Ja som tu pre vás pripravila päť naápadov, ako si to vynahradiť. Môžete uskutočniť jeden zo spôsobov alebo aj viacero.

 

1.spôsob : Zvieratko odvedľa                                                                      

Obrázok Určite poznáte niekoho z okolia, kto chová psa, mačku alebo iné zvieratko ale nemá čas sa mu venovať. Napríklad suseda, ktorý má psa stále iba na reťazi alebo vo voliére a nemá čas ho ísť vyvenčiť. Alebo babku, ktorá chová desať mačiek a iba sa túlajú po okolí. Je aj veľa takých, čo chovajú mnoho škrečkov alebo morčiat a nestíhajú sa každému dostatočne venovať. Mohli by ste sa dohodnúť, že by ste k nim chodili a kŕmili im zvieratká alebo občas hladkali.

 

2.spôsob : Pomoc zvieratku

Obrázok Asi v každom väčšom meste sa nachádza útulok. V tomto zariadení sú zvieratká, ktoré nemajú majiteľa. Psy alebo mačky sú tam v zlých podmienkach a nemá sa s nimi kto hrať. Je možné chodiť s takýmito zvieratkami na vychádzky. Stačí ísť sa tam spýtať, či je to možné.

 

 

 

3.spôsob : Mäsožravá rastlina

Obrázok Ja soma som kedysi neodolala túžbe chovať mäsožravú rastlinu. Tieto rastliny sú veľmi zaujímavé a starostlivosť o ne nie je až taká náročná. Existujú desiatky druhov mäsožravých rastlín. Asi najživšou a najzaujímavejšou z nich je po latinsky dionea muscipula alebo po slovensky mucholapka podivná. Listy tejto rastliny sú zakončené otvorenými pascami, ktoré môžu dorásť do veľkosti väčšej ako päť centimetrov. Vo vnútri pascí sa nachádzajú jemné chĺpky, ktoré reagujú na dotyk a zatvoria sa v priebehu sekundy. Pri dobrej starostlivosti jej narastie aj kvet. Rastlina sa živí vodou a hmyzom. Treba ju denne prelievať a musí byť na ostrom slnku. Kúpiť ju môžete v rôznych kvetinárstvach alebo v obchodných domoch.

 

4.spôsob : Kamaráti z lesa

Obrázok Ak je v blízkosti vášho bydliska les alebo park, môžete uskutočniť tento krok. Choďte do lesa alebo parku aj s ďalekohľadom a troškou krmiva pre vtáky. Krmivo dajte na vzdialené miesto a vy ďalekohľadom pozorujte, ako to budú zobať vtáky. Ich spev je nádherný, započúvajte sa doňho. Je skvelé chodiť sa učiť napríklad nudný dejepis do lesa. Môžete tam tráviť svoj voľný čas a pozorovať zvieratká. Ja som v lese mnohokrát pozorovala vtáčiky, srnky, jelene, diviaky, zajace, myši, ježkov, motýle a iní hmyz. Môžete si zobrať aj atlas a určovať vtáky či hmyz.

 

5.spôsob : Tajné zvieratko

Obrázok Ak vám rodičia nedovolia zvieratko, môžete ho chovať tajne. Ja som mnohokrát chovala tajne zvieratko. Psa asi veľmi neutajíte. Možno ak máte nejakú šopu alebo humno. U mňa doma dva dni žilo zlatučké mačiatko. Potom na to mama prišla a ja som ho musela dať von. Najľahšie je tajne chovať škrečka. Kúpte si prepravku pre škrečky (takú tu malú) a dajte dnu piliny a krmivo. Škrečky roborovské sú veľmi nenáročné a možno ich chovať aj v skrini. Je však dosť náročné udržať tajomstvo. O zvieratku radšej nehovorte súrodencom.

 

Náhľad fotografií zo zložky Jenisej

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

alebo...

(dia, 8. 12. 2010 13:57)

...alebo si ho rovno kup a ak ma tvoj rodic aspon trochu citu necha ti ho kim neumrie.

Re: alebo...

(Nati, 24. 10. 2012 16:27)

mna by s tym tajnym zvieratkom asi vyhodili z bytu. samozrejme, nie naozaj. to zvieratko by som musela darovat a rodicia by sa ma pytali co to do mna voslo. takze tento napad neodporucam.

Re: Re: alebo...

(Kika, 24. 10. 2012 16:32)

Ale nie všetci rodičia sú takí ako tvoji. Poznám veľa kamarátok, ktorým rodičia nakoniec zvieratká dovolili:)

Re: Re: Re: alebo...

(Alica, 3. 2. 2015 15:00)

Kiezby...

Sisi

(Alica, 3. 2. 2015 14:58)

Velmi zaujimave. Tato stranka je super! Ja hrozne tuzim chovat morciatko Alicu. A rodicia mi ju kupia. Som takmer od stasti sisi

Morciatko

(Laura Smuclerová, 8. 11. 2012 17:15)

mne zvierátká dovolili a mala som vela vela zvieratok teraz zacinam chovne chovat morciatka a este mi ziedne neumrelo mám prvé morciatko Stančík to je ako moje bábetko: D