Choď na obsah Choď na menu
 


Spolužitie morčaťa s inými zvieratami

27. 3. 2013

Morča a iné zvieratko

 

Škrečok. So škrečkom morča dokáže žiť. Nemalo by sa s ním biť. Postupne si naňho zvykne. Nebude však úplne spokojné. Nanajvýš ho môže jemne ďobnúť ňufákom. Škrečky takisto radi zaspia pod morčaťom.

 

Myš. Pre myšku by mohlo byť spolužitie s morčaťom problémom. Mohli by si na seba zvyknúť, ale takisto by sa mohli spolu biť. Vo väčšine prípadov sú si navzájom ľahostajní.

 

 

Potkan. Môžu si na seba zvyknúť ak sa im budete dostatočne venovať.

 

Králik. Na králika si morča dokáže zvyknúť. Nebili by sa a asi by si aj dobre rozumeli. Dávajte ich však k sebe iba ak nemáte inú možnosť.

 

 

Mačka. V žiadnom prípade nedávajte morča k mačke. Určite by zaútočila.

 

 

Pes. Morča nedávajte ku psovi. Pes začne morča naháňať a bude sa ho snažiť chytiť do zubov. Ak sa im však budete dostatočne venovať, je možné, že si na seba zvyknú.

 

 

Andulka. Andulka a morča si budú navzájom ľahostajní.

 

 

Papagáj. Jeden druhého si nebudú všímať.

 

 

Náhľad fotografií zo zložky Mesiac s morčatami

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

este jedna rada ku psovi

(maxikk, 9. 12. 2013 20:52)

Ak si morca a pes zviknu na seba ako maly , mozu spolu aj vzajomne spat a spolu aj dobre vichadzat . Ako jedna nerozlucna dvojka .

Hmmm.....

(Simusik0944, 28. 2. 2010 19:31)

Tak s tým morčiatkom a králikom to nie je úplne dobre.Ja som mala morčiatko,mala som ho už asi rok,stále som sa s ním maznala a tak a dokúpila som si zakrslého králika.Najprv sa iba spoznávali,ale teraz sú kamaráti na život a na smrť.Jeden na druhého dáva pozor,maznajú sa a tak:D