Choď na obsah Choď na menu
 


Útek psa

3. 1. 2010

Útek psa

Na Silvestra sme nášho psa pre istotu silnejšie priviazali. Obrázok Bývame síce v malej dedinke kde nie sú nejaké veľké ohňostroje ale istota je istota. Nášho psa od začiatku plašili petardy, ktoré naokolo pohadzovali tínedžeri. O polnoci sme spolu s ostatními z dediny vyšli na najvyšší kopec a začali sme púšťať ohňostroje. Asi do jednej bolo ešte stále po okolí počuť výbuchy. O štvrtej sme sa vrátili domov. Keď sme sa ráno zobudili, pes tam už nebol.

Ako môžete zabrániť úteku psa na Silvestra?

- čo najpevnejšie priviažte psa alebo ho dajte do voliéry

- nezabudnite zatvoriť vstupnú bránku, ubezpečte sa, že pes nemá kade utiecť

- keď dostrieľate ohňostroje a vrátite sa domov, pozrite sa, či pes neutiekol

- ak už pes ujde, začnite ho hneď hľadať lebo na druhý deň by ste ho už nechytili

 

Obrázok Bol krásny letný deň. Práve som dočítala knihu o psoch, ktorú mi požičala Barbora. Takto naladená som sa rozhodla, že vezmem Rokyho na prechádzku aj keď ma vôbec neposlúcha a nie je vycvičený. Zobrala som vodítko, pripevnila som mu ho o obojok a vyšla som cez bránku na ulicu. Roky si zrejme nijako nevychutnával čerstvý letný vzduch. Zrazu sa prudko rozbehol. Správal sa ako zmyslov zbavený. Bežal za asi 200metrov vzdialeným bicyklistom so psom. Doslova ma tam dotiahol. Psy sa sa začali hrýzť. Dopadlo to veľmi zle. Roky bol celý doškrabaný.

Ako zabránite úteku vášho psa rovno na ulici?

- vycvičte svojho psa, kým je ešte malý alebo si ho dajte vycvičiť profesionálnemu cvičiteľovi psov

- nechoďte so psom von, keď nie je vycvičený

- choďte so psom von spolu s niekým starším, najlepšie s rodičmi

 

Obrázok Zima sa končila a začínala sa jar. Boli sme radi, že už nie je sneh. Šli sme von. Rokyho sme vypustili. Naháňali sme sa s ním, hádzali sme mu paličku a zabávali sme sa. Roky využil chvíľku našej nepozornosti a ušiel. Vôbec sme si to nevšimli. V predzáhradke som skákala na švihadle. Zrazu prišiel k plotu asi tucet ľudí. Mali so sebou aj Rokyho. Začali sa prekrikovať, škaredo nadávali a ja som sa dozvedela, čo sa vlastne stalo. Roky zrejme preskočil plot. Jedna babka sa sťažovala, že ju pohryzol, ďalšia že jej poskákal kvety. Jednému mužovi schmatol z predodverí značkové tenisky za sto eur a roztrhal ich. Útočil tiež na nejaký kočík a to ešte nebolo všetko... .

Ako zabránite úteku psa zo záhrady?

- dôkladne oplotíte celý pozemok a nenecháte nikde žiaden otvor

- pri voľnom výbehu budete na psa stále dohliadať

- priviažete svojho psa na reťaz alebo ho dáte do voliéry

- budete dohliadať na to, aby mal váš pes vždy dostatok potravy, vody, lásky aj pohybu 

 

Náhľad fotografií zo zložky Labradorské retrievery

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.