Choď na obsah Choď na menu
 


Kúpeľ pre morča a škrečka

15. 4. 2010
Okúpať morča alebo nie?

  Áno. Dlhosrsté druhy morčiat by sa mali kúpať často. Ak sa ich srsť vážnejšie zašpiní, tak ľahko sa neočistí. V žiadnom prípade neodporúčam používať šampóny pre ľudí. Morčatá majú mimoriadne citlivú pokožkua šampóny pre ľudí im môžu spôsobiť rôzne kožné ochorenia či plesne. Odporúčam používať šampóny pre hlodavce ( nie psie šampóny ) alebo iba čistú vodu. Šampóny nie sú nevyhnutné.  Ak chcete, aby vaše morčatá nesmrdeli, odporúčam vám kúpať ich raz za jeden až dva týždne. Kúpať sa môžu aj krátkosrsté druhy. A to v asi tridsaťpäť stupňovej vode vo vani či umývadle. Voda by nemala byť hlboká. Morčatá síce plávať vedia, ale hlboká voda ich skôr vystraší. Po vykúpaní zabaľte morčatá do uteráku a fénujte ich na najnižšom stupni zo vzdialenosti 20cm. Do klietky ich vráťte až keď budú úplne suché. V opačnom prípade by mohli prechladnúť.

Obrázok

 
 
 Škrečky

Kúpať škrečky naozaj veľmi netreba. Vedia sa vyumývať sami. Ak by sa ale vážnejšie zašpinili, určite by bolo dobré okúpať ich v teplej vode. Pri hociakých zraneniach je potrebné dôkladne im ho prečistiť kamilkovou, riepikovou alebo pamajoránovou vodou.

Obrázok

 
 
 

Náhľad fotografií zo zložky Kvika a Yan Lin

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Ok..´Dakujem..

(GabinQa, 20. 6. 2010 21:57)

Tak ja to teda s´úsim aby som toho mojho miláčika robila šťastným... :DĎakujemm

.....

(adminka, 20. 6. 2010 15:12)

tak si vezmi rozprasovac a daj donho teplu vodu. nastriekaj to na spinave miesta tak, aby to bolo viditelne mokre. ak chces, zaregistruj sa do klubu milovníkov zvierat -www.vip-prasiatko.estranky.sk. tam je aj poradna

Neviem ako ho okúpaŤ..

(GabinQa, 20. 6. 2010 8:50)

Mám škrečka 1/2 mesiace a býva dosť špinavý,často ho sledujem ako sa umýva.Myslím si že to preňho nestačí.Ale dopočula som sa že keď škrečko namočíš ušká do vody tak prestane počuť.A preto som ho ešte ani raz neokúpala..Prosím o radu!!..