Choď na obsah Choď na menu
 


Morča u nás doma

12. 10. 2009

Morča sa v klietke väčšinou iba nudí. A tak je dobré, ak občas morčatá vypustíme von aby si pobehali.

.....................................................................................................................................................................

Ja som sa nedávno išla učiť dejepis z pracovného listu. Na gauč som si doniesla aj misku raňajkových cereálii. Kviku som si zobrala tiež. Usadila som ju na malý vankúšik na gauč vedľa mňa. Nejaký čas som sa učila a potom som si šla po ostatné učebnice. Vrátila som sa po pár minútach. Prekvapilo ma to, čo som videla, keď som prišla. Pracovný list o Uhorsku bol totálne rozhryzený,  miska s cereáliami bola prevrátená a cereálie chrúmalo moje morské prasa.

__________________________________________________________________________

Keď nechám mojich šesť prasiatok na balkóne, vrieskajú odtiaľ na každého, kto popred dom prechádza. Niektoré prasiatka zalezú za skrinku, iné si hľadajú potravu. Ešte donedávna som mala na balkóne aj kvetináč, v ktorom som pestovala trávu pre morčatá. Pri chvíľke nepozornosti mi ju do jediného stebla zožrali.

__________________________________________________________________________

Včera celý deň pršalo. Keď troška prestalo pršať, zobrala som morčatá do piknikového košíka a pre istotu aj dáždnik. Šla som s nimi von na záhradu, aby si pobehali a najedli sa trávy. Akonáhle som si sadla, začalo liať. Morčatá sa rozutekali. Snažila som sa ich pochytať. Už mi chýbala len Kvika. tá bola z dažďa totálne vyplašená. Ušla cez plot ku susedom. Našťastie sa mi ju podarilo zachytiť.

__________________________________________________________________________

 

Náhľad fotografií zo zložky Lia Amazon Carter

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.