Choď na obsah Choď na menu
 


Napájadlo

26. 11. 2011

Napájadlo

Obrázok Je rozdiel medzi napájadlami pre morčatá a pre škrečky. Škrečok, ktorý je v klietke sám potrebuje asi desaťcentimetrové napájadlo na výšku, s tenším otvorom na pitie. Pre troch škrečkov treba dvanásťcentimetrové napájadlo. Ak budete chovať veľa škrečkov, zaobstarajte im väčšie napájadlo. Morčatá potrebujú napájadlo s hrubším otvorom na pitie, stabilnejšie a aj oveľa väčšie. Pre veľa morčiat je vhodné aj tridsaťcentimetrové, aké sa používa v chovateľských obchodoch. Materiál by mal byť dostatočne priehaľadný, aby ste videli či je vnútri voda. Vodu treba vymieňať hlodavcom každý deň. Vždy, keď vidíte, že zvieratká nemajú vodu, doplňte im ju. Ak nevymeníte vodu dlhšie ako deň, začnú sa v napájadle vytvárať riasy. Zariasené napájadlo sa zvyčajne už nedá vyčistiť a tak musíte kúpiť nové. Keď sa vám často stáva že morčatá vypijú všetku vodu aj za pár hodín, kúpte väčšie napájadlo. Napájadlo vždy dostatočne upevnite o klietku a presvedčte sa, že len tak ľahko nespadne.

 

Náhľad fotografií zo zložky Kvika a Yan Lin

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Odpoveď pre lenku

(Adminka, 5. 5. 2011 23:17)

Ja by som dala za pravdu tvojmu bratovi. Keď je napájadlo príliš nízko, voda vyteká do podstielky a piliny sa lepia na otvor napájadla a je to nehygienické.

výška

(lenka, 5. 5. 2011 21:50)

Do akej výšky treba asi napájadlo upevniť, aby z neho mohli škrečky pohodlne piť? Doma sa kvôli tomu stále hádame, lebo ja tvrdím, že by malo byť nižšsie, aby sa nemuseli načahovať (videla som totižto, ako sa labkami snažil škrečok chytiť a udržať na konci napájadla ale stále sa mu šmýkalo a padal) ale brat zas tvrdí, že to má byť vyššie (tak že sa postavia na zadné labky) Tak neviem teda... Ďakujem

odpoveď pre diu

(adminka, 10. 12. 2010 0:56)

v najbližších dňoch pridám článok o upevňovaní napájadiel.

ako?

(dia, 8. 12. 2010 15:12)

ako mam upevnit napajadlo na akvarko? skusla som misku ale len co som ju tam dala skocila do nej