Choď na obsah Choď na menu
 


Podstielka do klietky

23. 5. 2012

Podstielka

Obrázok Hlodavca nikdy nedávajte do klietky bez podstielky. Morčatá alebo škrečky musia mať v klietke piliny, hobliny, seno alebo podstielku pre mačky. Ich labky nie sú prispôsobené na chodenie po šmykľavej umelohmotnej podlahe klietky. Podstielka takisto slúži ako záchod a zabraňuje zapáchaniu klietky.

 

 

Piliny

 Piliny sú asi najvhodnejšie pre morčatá, škrečky alebo myši. Treba ich meniť asi raz do týždňa. Piliny voňajú drevom takže zabraňujú zápachu. Sú veľmi mäkké a hlodavcom sa na nich skvele oddychuje. Často sa však vysýpajú cez okraje klietky.

Seno

Seno neodporúčam dávať morčatám, škrečkom alebo myšiam ako podstielku. Stačí, ak do rohu klietky dáte trochu sena. Keby ste dali seno ako podstielku, hlodavce by ho hneď zožrali a na druhý deň by bola klietka plná bobkov a bez sena. Je mäkké a pohodlné.

Podstielka pre mačky

Vyzerá akoby hlina alebo sú to sivé granule. Podstielka pre mačky je vhodná pre väčšie morčatá a králiky. Izoluje zápach, treba ju meniť tak často, ako piliny. Špinavé časti treba odstraňovať každý deň. Nie je mäkká a pohodlná.

 

Náhľad fotografií zo zložky Klietky a búdky

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

fakt dobré

(laura, 17. 5. 2011 17:40)

fakt dobré poraĎila si mi