Choď na obsah Choď na menu
 


Každý deň je na pokusy použitých viac ako milión zvierat. V laboratóriách je na väčšine z nich v mene pseudovedy prevádzaná vivisekcia (z lat. pitvanie za živa). Pri voľbe, ktoré zviera sa na pokus použije, sa neuplatňujú vedecké kritériá, ale kritérium dostupnosti. Obeťami sa stávajú najčastejšie umelo chované myši a potkany, laboratóriá si často objednávajú zvieratá, ktoré boli domácimi miláčikmi. Stále viac sú oblúbené opice, aj ohrozené druhy odchytávané v divočine.
Utrpenie týchto nevinných tvorov sa dá priblížiť pomocou testov, ktoré sa vykonávajú kvôli "bezpečnosti" kozmetiky. Jedným z najkrutejších je Draize test prevádzaný na králikoch. Ich tenká rohovka a neschopnosť oka vyplaviť cudziu látku ich priam predurčujú na krutý test, pri ktorom králikovi odstránia očné viecko, uväznia ho do krabice a nechajú pôsobiť chemikáliu v oku. Test trvá niekoľko dní a jeho výsledkom je zistenie intenzity podráždenia v rozmedzí císel 0 až 5. Vzhľadom k tomu, že výsledné hodnoty sa líšia už aj medzi jednotlivými králikmi, jasne vyplýva, že nie je možné výsledky testov bezpečne preniesť na človeka - ak sa látka dostane do ľudského oka, to začne slziť a objekt rýchlo z oka vyplaví, nehovoriac o množstve rozdielov medzi okom človeka a králika.
Pritom existuje takmer stovka skutočne vedeckých a medzinárodne schválených metód, ktoré sú lacnejšie, presnejšie a hodnovernejšie. Ďalším neskutočne krutým testom je LD 50, ktorý testuje pri akom množstve látky zahynie polovica testovaných zvierat. Tento test je celkom nezmyselný, pretože neprináša žiadne výsledky a aj v prípade, že by sa dal preniesť na človeka, viete si predstaviť aké množstvo zubnej pasty by sme museli zjesť, aby polovica z nás zomrela? Kožné testy citlivosti, pri ktorých sa zvieratám nanášajú koncentrované chemikálie na vyholenú pokožku, sú rovnako kruté a neefektívne! Množstvo firiem dnes predáva kozmetiku testovanú humánnymi a ďaleko presnejšími metódami.

"Bolesť u zvieraťa je omnoho hlbšia ako bolesť  dospelého človeka. Bolesť zvieraťa môžeme prirovnať k bolesti dieťaťa. Vivisekciu musíme odsúdiť ako vraždu alebo mučenie nevinného."                                                                                                             

 

 

Firmy ktoré robia pokusy na zvieratkách:                                 Max Factor

                                                       Colgate     

                                                       Palmolive                                     

                                                       Dove                                                                                     

                                                       Labello                                     

                                                       Timotei

                                                       Lady Speed Stick

                                                        Sunsilk                      

                             aj lepidlo na náplaste sa testuje na zvieratkách

                                                                                              Wella

                                                                                               Rimmel London

  Rex , Persil , Palmex , Somat , Pur , Dato , Perwol , Optl , Bref , Clin                               

                      aj mnoho ďalších , hlavne čo sa týka kozmetiky                                                             

                                                                              

 Ak nechceš ubližovať zvieratkám, kupuj si Lavera, Loccitane, Sanoflore, Alverde alebo  skús  prírodnú kozmetiku.                

   Toto je zo stránky  http://ajtymozespomoct.blog.cz

Čo sa týka testovania na zvieratách

Mars Inc. testuje na zvieratách

31. srpna 2009 v 16:15

www.ajtymozespomoct.blog.cz
Spoločnosť Mars - výrobca sladkostí M&M's, Snickers a ďalších pokračuje vo financovaní testov na zvieratách. Jedným z testov je napr. nadopovanie myší zložkami sladkostí. Myši boli následne nútené plávať a nájsť plošinu aby sa vyhli utopeniu, potom boli aj tak zabité a vypitvané. V ďalšom experimente financovanom spoločnosťou Mars, boli myši po prijatí kakaa uspané oxidom uhličitým na odobratie krvi ihlami zapichnutými priamo do ich srdca.
 
Povedzte aj VY spoločnosti Mars, že s takýmito testami nesúhlasíte a žiadajte zavedenie humánnych metód - na stránke peta2 vyplňte váš e-mail, meno, priezvisko a kliknite na Send This Message.
www.ajtymozespomoct.blog.cz
Tak čo? Stále máte chuť na Marsku alebo Snickers?

Európska komisia prijala alternatívnu metódu nahradzujúcu krutý test na králikoch

31. srpna 2009 v 11:20

www.ajtymozespomoct.blog.cz
Tisková zpráva, 30.7.2009
Evropská komise minulý týden přijala první pozměňovací návrh k nařízení o testování chemických látek (REACH). Nařízení bylo změněno v tom smyslu, že dvě již platné testovací metody byly aktualizovány a čtyři nové byly přidány. Patří k nim i nová testovací metoda in vitro, která napomůže snížení počtu zvířat, používaných k testování dráždivosti kůže V současnosti jsou k těmto účelům nejčastěji používáni králíci. Znamená to, že králíci již nadále nemohou být ke zjišťování dráždivosti chemických látek, biocidů a kosmetiky využíváni. Alternativu ke zmíněnému testu dráždivosti kůže na králících představuje metoda in vitro, která používá kůži darovanou lidskými dobrovolníky. Je k dostupná pod komerčními názvy EpiSkin, EpiDerm a SkinEthic. Tento pozměňovací návrh k nařízení o testování chemických látek na zvířatech, přijatém v květnu 2008, vychází ze závazku Evropské komise zrychlit dostupnost alternativních testovacích metod. Nařízení REACH (registrace, hodnocení a povolování chemických látek) určuje kritéria, podle nichž se bude určovat, zda jsou běžně používané chemické látky nebezpečné pro zdraví lidí a životní prostředí a zda vůbec spadají pod regulaci v rámci nařízení REACH . Také ostatní legislativa zabývající se kosmetikou, čistícími prostředky a biocidy využívá testovacích metod, stanovených v tomto nařízení. Změna vstoupí v platnost tři dny po svém zveřejnění v Úředním věstníku. Organizace na ochranu zvířat se dlouhou dobu snažily Evropskou unii přesvědčit k tomu, aby přijala tuto novou metodu testování dráždivosti kůže, jejíž platnost schválilo Evropské centrum pro validaci alternativních metod (ECVAM) již v dubnu 2007. Evropská koalice za ukončení pokusů na zvířatech (ECEAE) vítá, že se tak nyní stalo, nicméně je zklamána, že Evropské unii trvalo dva roky, než přijala tuto schválenou a lehce dostupnou alternativu a zařadila ji do evropské legislativy.
 
Zdroj:www.pokusynazviratech.cz

Animal testing

9. srpna 2009 v 13:37

Testovanie na zvieratách očami umelcov...
(po kliknutí na obrázok sa vám ukáže aj autor daného obrázku)
www.ajtymozespomoct.blog.cz

Päťdesiat fatálnych zlyhaní pokusov na zvieratách

23. června 2009 v 13:42

Tu je "zopár" prípadov kedy bolo testovanie na zvieratách úplne ale úplne zbytočné! Pretože viacero látok reaguje na človeka úplne inak ako na zviera. Tak prečo sa po tom ešte stále testuje? To sa asi nikdy nedozvieme. A zbytočne budú zomierať ďaľšie nevinné tvory. Človek by si myslel, že z tohto ↓ sa už poučíme...
 
Päťdesiat fatálnych (osudných,trápnych) zlyhaní pokusov na zvieratách
 
1. Kouření bylo označeno jako zdraví neškodné, protože v laboratořích nebyla u zvířat prokázána rakovina následkem inhalace tabákového kouře. U člověka však kouření rakovinu vyvolává, jak bylo dokázáno bezpočetnými případy úmrtí na rakovinu plic kuřáků.
2. Benzen nebyl stažen z prodeje jako průmyslová chemikále, navzdory tomu, že epidemiologické a klické studie prokázaly jeho schopnost vyvolat leukémii u člověka; pro výrobce byly přednější pokusy na zvířatech, které však neprokázaly nebezpečí vzniku leukémie u myší.
3. Pokusy na krysách, křečcích, miniprasatech, myších, opicích a paviánech neodhalily souvislost mezi skelnými vlákny a rakovinou. Až v roce 1991 na základě epidemiologických studií americký úřad OSHA tuto látku označil za karcinogen.
 
Pokračovanie v celom článku↓

Europarlament je za úplný zákaz obchodovania s kožušinami mačiek a psov

18. června 2009 v 18:09

To je super, že aspoň v EÚ je zákaz testovania na týchto štvornohých zvieratkách :). Aj keď vždy sa nájdu nejaké výnimky, ktoré radi porušujú zákony... Dúfam, že tento zákon bude raz platiť na celom svete a pre všetky zvieratká!
 
www.ajtymozespomoct.blog.cz
Európsky parlament schválil pred rokom dôležité nariadenie, ktoré v celej EÚ zakázalo obchodovanie s kožušinami psov a mačiek. Po výzvach organizácií bojujúcich za práva zvierat vyškrtli poslanci z nariadenia výnimku, ktorá povoľovala obchodovanie s kožušinami tých štvornohých miláčikov, ktorí "neboli vyslovene chovaní a zabíjaní pre produkciu kožušiny". To znamená, že zákaz bude absolútny.
 
Zdroj:www.petactiv.com

Biokozmetika

19. května 2009 v 22:45

Tento článok ma dosť zaujal. Odporúčam si ho prečítať celý a trochu porozmýšľať... Autorom je Sarah 137
www.ajtymozespomoct.blog.cz
Mnohí máte na svojich webkách články o tom, ako ste proti testovaniu kozmetiky na zvieratách. Je super, že vás to zaujíma, ale má to jednu chybu. Tá chyba je taká, že uvediete pár značiek, najčastejšie Max Factor, Niveu, Addidas alebo Palmolive a vyzvete ostatných, aby si nekupovali výrobky od týchto značiek a nepodporovali tým týranie a vraždenie zvierat v laboratóriach. Ale čo ostatné značky? A čo iné výrobky, napríklad pracie prášky, jar na riad a iné čistiace prostriedky? Aj tie sú testované na zvieratách. Riešením nie je prestať si kupovať výroby od Max Factor, ale nakupovať tak, aby ste si boli istý, že vaša kozmetika nebola testovaná na zvieratách. Riešením je biokozmetika. Značky ako Lavera, Loccitane, Sanoflore alebo Alverde, ktoré je aj cenovo veľmi prístupné, zaručene netestujú, pretože majú eko certifikát, ktorý niečo také nepripúšťa. Okrem toho, nepoužívajú chemikálie, sú vyrábané ekologicky šetrne, tak aj šetríte prírodu. Na mnohých výrobkoch týchto značiek nájdete aj malé označenie Vegan, čo znamená, že v produkte neboli použité žiadne živočíšne látky. Pretožé šampóny, zubné pasty, rúže, voňavky...atď nielen že boli testované na zvieratách, ale zvieratá boli zabíjané aj kvoli niektorým častiam tela, ktoré sa hodia do kozmetiky. A čo Avon a Oriflame? Tí tvrdia, že netestujú na zvieratách, ale opakovane sa zistilo, že to tak nie je. Avon stále testuje svoje ingrediencie a ochrancom zvierat sa dokonca podarilo nájsť laboratórium v ktorom Oriflame testuje na zvieratách. Ako testuje biokozmetika? Biokozmetika testuje výlučne dermatologicky, čo znamená, že výrobok bol otestovaný na koži, ktorá bola vyrobená na tento účel. Je dokázané, že táto forma testovania je nie len priateľná k zvieratám, ale aj spoľahlivejšia, pretože zvieratá často reagujú na rôzne chemikálie inak, než ľudia. Pre niektorých, čo o pokusoch na zvieratách nevedeli: Najčastejšie sa používajú myši, potkany, mačky, králiky, psi, opice, morčatá, škrečky, ale aj vtáky, kravy, ovce a prasatá. Vivisekcia je testovanie, pokusné operácie a pitvanie zvierat za živa. Robí sa bez akéhokoľvek umŕtvenia alebo anestézie. To, že byť obeťou vivisekcie je asi to najhoršie, čo sa môže živému tvorovi prihodiť asi ani nemusím zdôrazňovať. V EÚ každé tri sekundy zomrie zviera, ktoré je obeťou vivisekcie...asi najviac povedia fotky z laboratórií.
www.ajtymozespomoct.blog.cz
Nepáči sa ti to? Tak začni od seba!
Ako pomôcť?
1. Kupuj si len biokozmetiku alebo výrobky označené malým logom s králikom, kde je napísané "Netestované na zvieratách"
2. To, že si ešte nepočul/a, o istej značke, že testuje, to neznamená, že to nerobí.
3. Pomôž to šíriť ďalej! Ale nezabudni ostatných upozorniť, že takmer všetky značky testujú. Odporúč im biokozmetiku.
4. Môžeš robiť aj niečo aktívnejšie, napr. napíš určitej firme list alebo mail, že odmietaš ich výrobky, pretože testujú na zvieratách, ale to je len na tebe.
5. Nedaj sa oklamať, tam kde je napísané dermatologicky testované a nie je to biokozmetika alebo nemá logo, tak to neznamená, že výrobok nebol testovaný aj na zvieratách.
6. Nezabudni na svojho psa alebo svoju mačku. Vieš že výrobky firmy Iams napr. Eukanuba je neuveriteľne kruto testovaná na zvieratách a obsahuje množstvo chemikálií, ktoré škodia tvojmu psovi? Podobne je to aj s Pedigree, Whiskas, Purina, Kitekat....kupuj biogranule alebo priprav pre svoje zvieratá potravu ty. Môžeš vyskúšať aj Propesko a Royal Canin. Nedaj sa oklamať peknými rečami a obalom.
7. Daj si pozor na veterinárov. Sú často podplácaní firmami, ktoré vyrábajú krmivá testované na zvieratách, preto ti ich budú ponúkať ako vynikajúce krmivá.
www.ajtymozespomoct.blog.cz
Nezabudni na zvieratá pri kupovaní kozmetiky! Vieš že sú to nedobrovoľné obete surového zneužívania pri pokusoch. Nepodporuj firmy v niečom takom! Pokusy na zvieratách sú kruté a často zbytočné. Existuje množstvo alternatívnych metód, ktoré sú etické a bezpečné. Je len na tebe, ako sa rozhodneš.
 
Píšem to preto, aby ste si uvedomili, že nestačí nadávať len na tých, čo pokusy na zvieratách robia, ale že treba robiť viac. Koľkí z vás sa pri pohľade na tieto obrázky zhrozili? A koľkí začnú kupovať biokozmetiku namiesto Avonu, Loreal, Garnieru a podobných hlúpych značiek, ktoré toto robia? Ktorí uprednostnia ekologické čistiace prostriedky aby neznečisťovali vodu, pôdu a netýrali zvieratá?! Postaví sa niekto z vás aktívne proti týraniu zvierat v laboratóriach alebo budete zase len nadávať na radikálnych ochrancov zvierat a nič neurobíte?
 
ďaľšie obrázky testovacích zvieratiek v celom článku...

Testuje alebo nie?

27. dubna 2009 v 19:23

www.ajtymozespomoct.blog.cz
L´Oréal je najväčším výrobcom kozmetiky na svete a spoločnosťou známou v 150 štátoch sveta, preto by ma naozaj zaujímalo ako to s nimi je... Firma posiela ľuďom nižšie uvedený mail, v ktorom sa jasne píše, že netestujú. Ale je to naozaj tak? Budeme veriť jednému mailu? Niektorí ľudia majú totiž iný názor a táto firma sa tiež objavuje aj na viacerych zoznamoch testujúcich. Aj keď nie je 100%, že Loreal netestuje je lepšie ak ho uprednostníme pred firmami, ktoré na 100% testujú nemyslíte? Tých by sme sa mali navždy vzdať aj keď ich máme možno radi... nestojí nám to za to utrepenie..
 
Tento mail posiela Loreal, čiže aj Maybelline:
 
Dobrý den,
od roku 1989 společnost L'Oréal kosmetiku na zvířatech netestuje - od 80. let vyvíjí a používá pro tyto účely rekonstituované kožní modely, například Episkin, na kterých se pak testuje - proto v našich tiskových zprávách často narazíte na poznámku "test in vitro".
Kromě informací na stránkách www.loreal.cz (sekce Výzkum) nebo našich specializovaných stránkách o kožních modelech www.invitroskin.com najdete informace o tomto přístupu i na dalších místech - za české weby mohu doporučit třeba vědecký blog OSEL (http://www.osel.cz/index.php?clanek=2810) a za mezinárodní například Treehugger (http://www.treehugger.com/files/2007/07/episkin_growing.php) nebo New Scientist (http://www.newscientist.com/article/mg19526144.100).
V našem portfoliu jsou také biokosmetické značky, v ČR a SR např. Sanoflore, kde je jednak garantovaný původ surovin z ekologického zemědělství, biocertifikace a i zde je vyloučené testování na zvířatech.
S pozdravem
XXX XXX

Pre tých, ktorí chcú vedieť pravdu...

27. dubna 2009 v 19:01

www.ajtymozespomoct.blog.cz
Na stránke www.zdravie.sk som natrafila na tému testovanie na zvieratách. Poriadne som to tam všetko počítala a prinášam vám menšie zhrnutie. Dúfam, že bude aspoň trošku poučné. Ak vás testovanie na zvieratkách naozaj trápi tak tento článok je presne pre vás. Mne z toho vychádza, že ak máte nejakú obľúbenú značku mali by ste si ju poriadne preveriť. Tu máte názori ľudí, ktorým na zvieratkách záleží a informácie si overovali. Posledný dotaz nie je veľmi otimistický ale ja verím, že spoločnými silami by sme našli ASPOŇ JENDU kvalitnú, netestujúcu firmu z každého smeru (kozmetika, čistiace prostriedky a pod.), ktorú by sme mohli s dobrým pocitom používať.
 



ZNAČKY, KTORÉ SÚ NAJOBĽÚBENEJŠIE A NA 99% TESTUJÚ:
COTY- ČIŽE RIMMEL, ASTOR, MISS SPORTY
COLGATE-PALMOLIVE
GILETTE
JOHNSON
PANTENE
ALWAYS
PAMPERS
CAMAY
REXONA
DOVE
LUX
RYOR
NOURIFUSION
TIMOTEI
MAX FACTOR
SCHWARZKOPF
LOREAL (OKREM MAYBELLINE- TÁ NETESTUJE, A GARNIER POUŽÍVA IBA IGREDIENCIE TESTOVANÉ NA ZVIERATÁCH)
 
ZNAČKY, KTORÉ SÚ NAJOBĽÚBENEJŠIE A NA 99% NETESTUJÚ:
AVON
ORIFLAME
RYOR
EUCERIN
 
Niektoré značky, ktoré sú na Slovensku bežne dostať, a podľa zoznamov netestujú: oriflame, weleda, nivea, DeMiclen (Dixi, Barbus, Fyto, Oli, Nubian...),Parexyl,eucerin, Tommy Hilfiger, L´Occitane, Cannaderm, Ruby Rose, Lush, Body Shop, Pupa, Hellada, Alpa, Zentiva, mozno Dermacol a Gabriela Salvette.
 
 
VIETE,ŽE?
Vedci už vytvorili rekonštrovanú kožu z umelých kožných buniek na ktorej sa dá testovať tak isto ako na zvieratách. A inak za jeden rok sa v bežnej krajine EU testuje 10,7 miliónov zvierat, a to je 100% overená informácia.
 
Vyšiel zákon, že od marca 2009 je ZAKÁZANÉ testovať kozmetiku na zvieratách v celej Európskej únii! Je to legislatívne podchytené a tak sa budú môcť testovať už "len" lieky, alkohol, cigarety...Výhra len 10 percentná, ale aspoň niečo.
 
Názory ľudí v tejto diskusii:
→Ja osobne som si obľúbila dekoratívnu kozmetiku Maybeline, ktorá pravdepodobne netestuje. A na telo používam RYOR ktorý netestuje vôbec.
→Ani kozmetika NOURIFUSION sa netestuje na zvieratkach!!!
→xennia, a RYOR vôbec netestujú na zvieratách a je to velmi lacná aj kvalitná kozmetika. V každom prípade odporúčam kupovať len kozmetiku ktorej vyhlásenie že netestuje na zvieratách je aj zverejňené. Najprv www.oriflame.sk a www.ryor.cz . Tí by si nemohli dovoliť to porušiť.
→jednoznacne na oriflame netestuju
→maybelline som videla takmer na vsetkych strankach uvedenu medzi znackami, ktore rozhodne testuju
→na jednom zozname sa pise ze loreal ano, ale jeho dcerska spolocnost maybelline zasadne nie, aj ked som im posielala mail tak mi odpisali toto iste, nezostava mi nic ine iba verit. A napriklad kozmetika co zarucene netestuje a je bio ALVERDE- lacna a perfektna
→Ja sa snazim si kupovat znacky,co netestuju, sanoflore a alverde su super.
→Takže ako som sa dočítala, Loreal netestuje... No to je fajn, lebo tú značku mám rada..
→Aj mne z Lorealu dnes odpísali, že netestujú, lebo je to zakázané v celej EÚ. Takže bolo by dobré ho vymazať zo zlého zoznamu!
→Kozmetika co netestuje ma na obale znacku - konkretne zajacika s textom not tested on animals. Objavila som taky krem minule v kauflande zn. Farmasi s limetkou hand and body cream, paradne voni :)
 
Všimla som si, že ľudia ktorý kupujú testujúcu kozmetiku, sa väčšinou bránia takýmito argumentami:
Kde mám brať peniaze na netestovanú kozmetiku? Nie každý má na Laveru-A čo napríklad Alverde? Bežne ju dostať v DM a je ešte lacnejšia ako normálna testovaná.
Prírodné netestované výrobky su menej kvalitné, nie som s nimi spokojná-u mňa je to skôr naopak(veď Alverde 4-ever:D), ale môžte si kupovať aj chemické značky, len nech netestujú.
Skade máte istotu, že daná firma netestuje a je prírodná?- existujú rôzne certifikáty, a aj značka zajačika na výrobku

NEZABÚDAJTE!
 
Vela firiem si pekne priplati za to, aby ich mena neboli na tzv. ciernej listine zverejnene.
 
poprípade..
 
To nie je tak, ze platia niekomu, aby na ciernom zozname neboli, ale ze ich vyrobky testuju na ubohych zvieratkach externe (vonkajsie) firmy... To znamena, ze oni priamo netestuju ale testuje za nich ina firma.
 
Uvedene zname firmy sice netestuju na zvieratach priamo, ale pouzivaju do svojich pripravkov chemikalie ktore testovane na zvieratach uz boli (aj ked inymi spolocnostami takze ONI teda uz nemusia testovat). Na ich obale ale znacku not tested on animals nenajdete...
 
Ono je to tak,že v skutočnosti neexistuje kozmetika,ktorá nebola testovaná na zvieratách, lebo aj keď pred 50.rokmi niečo testovali,tak dnes sa to už netestuje,ale tú zložku používa firma,ktorá odmieta testovať. Písali mi to z Ryoru. Že opakovane sa testy na tú istú zložku nerobia, ale pred x rokmi táto látka testovaná bola. Takže moc veľká výhra to aj tak nie je.

Situácia na Slovensku

27. dubna 2009 v 17:09

Čo si myslíte o tej zvýraznenej vete? Max Factor sa stále všade predáva.. tak čo?
 
Na Slovensku je podľa údajov z roku 2000 ročne použitých na pokusy asi 40.000 zvierat, z toho 20.000 sú myši a potkany, ostatnú časť tvoria psi, mačky, kone, dobytok a čiastočne exotické zvieratá. Zvieratá sú používané na testovanie overovania bezpečnosti látok, v základnom biomedicínskom výskume a vo výuke na školách s biomedicínskym zameraním.

Nahrádzanie testov na zvieratách alternatívnymi metódami, najmä v oblasti kozmetického a spotrebného priemyslu, je v súčasnosti všeobecným celosvetovým trendom. Validácia - schvaľovanie alternatívnych metód je však zdĺhavý proces aj kvôli tlaku pokusníckej lobby a rôznym obchodným záujmom. Po dlhoročnej snahe ochranárskych organizácií aj časti vedeckej komunity však dochádza k pozitívnym zmenám aj v tejto oblasti. Od roku 2009 bude pre členské krajiny EÚ platný zákaz uvádzania na trh kozmetických výrobkov, ktoré boli testované na zvieratách.

Doterajšie úspechy na Slovensku:
Po masívnej kampani Slobody zvierat Učiť k súcitu boli v roku 1995 zakázané pokusy na zvieratách na základných a stredných školách. Kampaň Krása bez krutosti, kde sa pod petíciu za zastavenie duplicitných kozmetických testov podpísalo viac ako 97.000 ľudí, dosiahla zastavenie týchto testov výnosom hlavného hygienika SR v roku 1998. (Išlo o 1./ pretestovávanie ingrediencií aj finálnych kozmetických produktov, 2./ pretestovávanie produktov zo zahraničia, kde boli už testované).
 

L´ORÉALITY

5. března 2009 v 22:27

Presne tak.. Ó Reality.. obrázok presne vystihuje čo sa skrýva za touto firmou.. (ale nielen za touto)
 
(pre zväčšenie klikni na obrázok)
Photo by ~Partridge

Zapálite si? . . Fajčenie a pokusy na zvieratách

28. ledna 2009 v 14:58

Vedeli ste, že tým, že fajčíte nespôsobujete zle len vám ale aj zvieratám?
 
Zatiaľ čo my, ľudia, máme na výber, či cigarety fajčiť alebo nie, zvieratá v pokusných laboratóriách si vybrať nemôžu. Psy, opice, prasatá, morčatá, škrečky, kohúti a ďalšie zvieratá umierajú pri zbytočných experimentoch aj keď zdravotné riziká fajčenia sú už dostatočne známe. Jedným z dôvodov, prečo tieto pokusy stále pokračujú, sú pretrvávajúce spory medzi tabakovým priemyslom a zdravotníckymi organizáciami o tom, či je pasívne fajčenie skutočne životu nebezpečné. Pasívne fajčenie býva definované ako inhalácia tabakového dymu v uzavretom priestore a každoročne spôsobuje na celom svete desaťtisíce úmrtí nefajčiarov na rakovinu pľúc a choroby srdca. Predstavitelia tabakového priemyslu prehlasujú, že neexistujú spoľahlivé vedecké dôkazy o tom, že by pasívne fajčenie bolo príčinou týchto chorôb (rovnako ako v minulosti popierali škodlivosť "priameho" fajčenia), a tak sa pokračuje v pokusoch na zvieratách, ktoré majú k tomuto tvrdeniu poskytnúť dôkazy. Ďalším dôvodom pre experimenty je vývoj tzv. "bezdymovej" cigarety, ktorá tabak nespažuje, ale iba ohrieva, a podža odhadov by mala byť "zdravšia" než obyčajná cigareta. Medzi koncerny testujúce na zvieratách patrí: Phillip Morris (Marlboro, L&m, Sparta, Start, Bond atď.), R.J. Reynolds (Camel, Winston, Monte Carlo), Ligget and Myers, Japan Tobacco a ďalší. Pri jednom z výskumov pasívneho fajčenia robených firmou R.J. Reynolds bolo 1000 hlodavcov držaných každý zvlášť v trubici veľkosti ich tela, s vývodom, ktorým bol 6 hodín denne po dobu troch mesiacov dovnútra vpúšťaný tabakový dym. Nakoniec boli zvieratá utratené a pitvané. I keď u niektorých z nich došlo k chronickému zánetu nosnej dutiny, R.J. Reynolds vylúčil, že by mal tabakový dym u ľudí nejakú významnejšiu toxickú aktivitu. Pri podobnom teste, ktorý mal za úlohu preukázať rozdiel medzi "bezdymovou" a "bežnou" cigaretou, bola zvieratám oholená srsť na chrbte a na kožu im naniesli decht z normálnych a "bezdymových" cigariet, pričom sa malo dosiahnuť poškodenie ich DNA a zistiť, ktorá z cigariet je škodlivejšia. Pri iných pokusoch sú opice a myši vedené k návyku na cigarety, keď si sami zapínajú tlačítko, ktorým sa do ich boxu privádza nikotín. Firma Phillip Morris sa priznala k tomu, že robila testy závislosti na krysách, ale výsledky utajila, pretože závislosť preukázali. Veža pokusov prebieha na akademickej pôde, napr. na Newyorskej univerzite bolo účinkom pasívneho fajčenia vystavených po dobu štyroch mesiacov 42 kohútov, potom boli usmrtený a skúmaný kvôli príznakom ochorenia srdca. Na univerzite v San Franciscu bolo v podobnom experimente utratených 64 králikov, vystavených dymu z cigariet Marlboro za účelom skúmania aterosklerózy. Tabakové spoločnosti sú zodpovedné za veľký počet testov na zvieratách, a to priamo či nepriamo, skrz množstva výskumov, ktoré financujú. Vyššie popísané experimenty sú len ukážkou zlomku štúdií na výskum fajčenia, ktoré sú prevádzané.
 
Zdroj: www.svetnaruby.host.sk

Môj Príbeh

22. ledna 2009 v 16:17

Už dávnejšie som toto chcela napísať! Nikdy by som neverila,že sa mi toto prihodí.Verte som ajtymozespomoct.blog.czčlovek ktorý si nikdy nevie presadiť svoj názor ale minule som sa k tomu predsalen donútila! Keďže som mala po škole poobede čas,tak som sa zastavila v parfumérii, že si niečo kúpim.Predavačka mi začala ukazovať nejaké blbosti a na koniec na mňa vytiahla výrobky z firmi RIMMEL.Ja som povedala že to si nekúpim ani keby čo bolo. A ona mi na to, že prečo tak som jej povedala, že to sa testuje na zvieratách. Mno ľudia moji to by ste neverili teta na mňa vyvalila oči a povie "To si kde počula toto?? To keby vedela tá firma tak by zažalovala tých ľudí ktorí toto o nich napísali"To neexistuje Rimmel vieš čo to je?? To je najznámejšia a najkvalitnejšia anglická značka kozmetiky! Neexistuje že by ony toto robili! To iste napísla iba nejaká konkurenčná firma! To nie je možné veď toto si kupujú iba bohaté dámi myslíš si, že by za niečo také dali peniaze?"A ja nato že: "ale ja som čítala že to testujú veď to je všade po internete" Ona:"To ja neviem kde si na toto prišla ale to máš určite mylné informácie! Teraz vás urazím slečna,aj keď nechtiac ale urazím" Ja nahodím taký divný úšklabok v zmysle čo ty chceš a tak už čakám čo mi zatrepe a vravím, že mi nemusí vykať. Tak začala:"Dobre ty keď ,povedala si že ti môžem tykať-Ty keď si kupuješ kadejaké čínske šmejdy tie mastičky a lesky.." "To nepoužívam a ani to nepotrebujem" .. Teta:"Dobre ty nekupuješ ale ostatní áno! keď vidíš tiety čínske šmejdy a keby si nato povedala, že to sa testuje tak proti tomu nemám nič ale Rimmel to je úžasne populárna najkvalitnejšia značka (prečo asi keď je otestovaná) to (zas to jej neexistuje) neexistuje aby ona testovala.To by som to nepredávala veď ja mám veľmi rada zvieratá a akékoľvek ku mne príde má u mňa miesto. Ja jej vravím že to je dobre.. a zas mi začala vykladať, že Rimmel netestuje . A potom vraví aj na Max Factor že je úžasná netestovaná značka mno OMG trištvrte hodiny mi to trepala a nakoniec mi zabije že "Veď ale predsa len keď to testujú čo si myslíš veď jedna myška čo nám to odchýba? Uváž veď predsa je to lepšie akokeby to robili ľudom to zviera neodchýba a predsalen má človek vyššiu hodnotu ako zviera .Dívam na ňú a vravím no tak pre mňa nie! a ona aspoň vidím, že si dobrý človek lebo ten kto nemá rád zvieratá alebo by im ublížil tak taký ani žiť nemá.."
a naraz príde jej kolega a ona mu začne vykladať čo som povedala a ujo vraví "ale predsa len sú v tom nejaké výťažky zo zvierat ".Teta zostala chvíľu stáť a dívať ale ovládla sa a zase o čínskych šmejdoch že by to ani nedovolila kupovať svojej vnučke a tak ale našťastie prišla nejaká baba a tak som povedala dovidenia a išla som konečne preč!Nabudúce jej tam asi donesiem o tom písomný doklad! aaach jaj.

Rusko vraj testuje opice pre let na Mars

18. ledna 2009 v 18:51

 
Opičky makakové se k sobě choulí zimou na větvích zmrzlého stromu v parku Čchien-ling v jihozápadní Číně. - ilustrační foto
Click Sry ale musím to napísať.. načo sa serú na Mars?? Oni už fakt nevedia čo skôr, že?? Keby sa radšej vedci vykašlali na vedu a zastavili globálne oteplovanie alebo ja neviem.. proste niečo užitočnejšie.. ale ne oni radšej pošlú opice na Mars aj keď vedia, že s najväčšou pravdepodobnosťou zomrú.. veď ale na čo nám sú opice,že? :(

Vďaka zdravej výžive umiera veľa pokusných zvierat

18. ledna 2009 v 18:45

No tak to aby som vôbec nejdla alebo čo.. načo sú nám umelé konzervanty,sladidlá a arómy? V stredoveku sme to nepotrebovali tak NAČO teraz..
Článok si môžete prečítať tu

Čo vy na to?

18. ledna 2009 v 18:40

Pokusov na zvieratách má byť menej 14.12.2008
 
Rozhodne radím prečítať si toto. Pre niekoho možno utešujúci pre niekoho možno zhrozujúci článok. Neviem čo si mám o tom myslieť. Je to fajn ale čo táto veta: "Některé pokusy na nich zakáže, u jiných alespoň sníží jejich počet." Vari nám stačí keď sa počet zníži? (ja viem aj to je úspech a DOSŤ veľký ale aj tak..) My to chceme zastaviť nadobro! A čo toto: "Naším cílem je do deseti let pokusy na zvířatech při zjišťování toxicity chemických látek úplně vynechat," uvedl Christopher Austin z Národního zdravotního ústavu. A připustil: "Je to ovšem cíl velmi odvážný." 10 rokov? My to chceme zastaviť hneď! A nakoniec:Ne všichni výzkumníci věří, že to půjde. Očekávají, že alespoň pro některá zjištění budou zvířata stejně potřebovat. Čo to vlastne znamená? Že tak či tak sa bude vždy testovať? No neviem neviem...

Logo HCS/HHPS

31. prosince 2008 v 14:33

(Toto ma zaujalo. Ešte som o tomto logu nepočula. A to, že sa ho snažia niektorí napodobňovať je dosť smutné...)
 
Logo HCS/HHPS - toto logo môžu používať len tie spoločnosti, ktorým bolo udelené oprávnenie k jeho používaniu. Nie všetky spoločnosti však logo používajú (napríklad Freeman cosmetics). Iné logá (napr. králik v trojuholníku alebo samotný králik) sú len napodobeniny a slúžia k vyvolaniu dojmu, že výrobky danej značky sú netestované na zvieratách, ale neposkytujú žiadnu záruku.
 
Zoznam značiek netestovaných na zvieratách dostupný v Čechách alebo na Slovensku

Výrobky následujících značek s HCS/HHPS jsou dostupné v ČR:

Freeman - www.freemanbeauty.com, www.calco.cz

Jason Natural Cosmetics - www.jason-natural.com

Kiss My Face - www.kissmyface.com, www.kissmyface.cz

Laboratoire Holistica International - www.holistica.fr

L'Occitane - www.loccitane.com

Marks & Spencer - www.marks-and-spencer.cz

Mary Kay - www.marykay.cz

Montagne Jeunesse - www.montagnejeunesse.com
(Slovesnko sa vám pokúsim ešte nájsť)

Testujú na zvieratách

31. prosince 2008 v 14:25

Vidíte? Zase to Labello.. fakt neviem no.. A ja viem väčšina týchto značiek je podľa viacerých ľudí výborná.. ale za akú cenu?Radšej si kupujte kozmetiku spomínanej firmy Yves Rochcer. Tá je dostupná aj u nás a je neporovnateľná s ostatným :)
 
V roku 2008 existuje viac ako 450metód testov, pri ktorých nemusí trpieť žiadna bytosť. Uvedené spoločnosti napriek tomu nechávajú zbytočne trpieť milióny laboratórnych zvierat!
 

nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj niveu
nekupuj niveu
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj
nekupuj

Maxfactor Colour Collections Lipstick - Dlhotrvácny hydratačný rúž

29. prosince 2008 v 22:38

Nenávidím Max Factor!
Hnusí sa mi to! Vždy keď vidím túto reklamu v telke tak len krútim hlavou a premýšľam či vôbec tá modelka čo hrá v tej reklame vie za akú cenu boli tie výrobky vyrobené!:( A ako to vlasnte môžu relácie vysielať? Ja by som to zakázala reklamocať na celom svete lebo je to choré... AŽ 19 NÁDHERNÝCH ODTIEŇOV V PREDAJI! Super! Viete tých 19 "nádherných" odtieňov spôsobuje bolesť zvieratkám :( Lenže to si ľudia neuvedomujú keď si toto na seba dávajú.. niekedy o tom dokonca vôbec nevedia alebo im je to úplne ukradnuté.. Raz mi jedna baba napísala, že testovať sa musí lebo potom by sme sa nemali čím umývať. To je taká kravina! Napríklad taká firma Yves Rochcer je úplne úžasná, čisto prírodná a veľmi kvalitná. A aj keby takéto firmy neexistovali vždy by tu bolo klasické mydlo a ako vôbec niekto môže napísať, že testovať sa musí? ako vôbec niekto s takou vecou môže byť zmierený?? panebože zastav už toto...

European Centers for Alternatives to Animal Testing

2. prosince 2008 v 18:54

Zaujímavé... a čo taká Amerika? tá by ma tiež zaujímala.. no ale my niesme o nič lepší...
Európske centrá možného testovania na zvieratách
Obrázok “http://caat.jhsph.edu/programs/workshops/testsmart/hpv/proceedings/graphics/liebsch01.jpg” sa nedá zobraziť, pretože obsahuje chyby.

Cenník laboratornych zvierat a pokusov

12. července 2008 v 18:56

Je to fakt odporné... len úbohých 5400 Kč za psa... za šteňa dokonca len 2250... proste je to od nich bezcitné... chcela by som vedieť kto predáva zvieratá takémuto osudu...

CENY ZA NEJČASTĚJI PROVÁDĚNÉ BIOLOGICKÉ TESTY

Cenníky Výzkumného ústavu pre farmacii a biochemii a.s. Praha,
pobočky Konárovice a Pardubice - Rosice. Ceníky jsou z roku 1994.

Ceny za nejčastěji prováděné biologické kontroly a testy
Název testu Cena
1. Test pyrogenity na třech králících 795
2. Test pyrogenity na pěti králících 1160
3. Oční dráždivost na třech králících 990
4. Dermální dráždivost na šesti králících 1810
5. Dermální dráždivost na třech králících 990
6. Test biologické účinnosti a protrahované složky insulinu 7900
7. Vaginální, rektální nebo intramuskulární dráždivost 1350
8. Akutní oční dráždivost - králík 5100
9. Akutní dermální dráždivost - králík 5600

 
Poznámky: Test č. 1, 2, 4, 6 - ČSL 4; Test č. 3, 5, 7 - PN, Test č. 9 - OECD 404; Test č. 8 - OECD 405. Po dohodě provádí tento výzkumný ústav i studie na primátech druhu makak rhesus (Macaca mulatta) - například toxikologické studie, hemodynamika, farmakologické studie, etologie aj. Ceny testů jsou v Kč a bez 5% DPH. Nabídkový list tohoto ústavu též upozorňuje, že laboratorní zvířata dodána z vlastních chovů jsou velice kvalitní a za velmi atraktivní ceny.

CENY NEJPOUŽÍVANĚJŠÍCH LABORATORNÍCH ZVÍŘAT

Ceny nejpoužívaných zvířat v laboratořích v ČR
Druh, kmen, kategorie Věk, váha Cena
Myši NMRI monit. do 16g 16,90
Myši NMRI monit. 16 - 25g 23,70
Myši NMRI monit. nad 25g + chovné 30,60
Myši NMRI monit. březí 61,20
Myši NMRI SPF do 16g 29,00
Myši NMRI SPF 16 - 25g 35,10
Myši NMRI SPF nad 25g + chovné 47,90
Myši NMRI SPF březí 95,80
Potkani Wistar H. monit. do 70g 32,00
Potkani Wistar H. monit. 70 - 150g 46,50
Potkani Wistar H. monit. 150 - 180g 61,80
Potkani Wistar H. monit. nad 180 + chovní 74,20
Potkani Wistar H. monit. březí 147,40
Potkani Wistar H. SPF do 70g 48,70
Potkani Wistar H. SPF 70 - 150g 84,50
Potkani Wistar H. SPF 150 - 180g 98,30
Potkani Wistar H. SPF nad 180 + chovní 117
Potkani Wistar H. SPF březí 233,80
Morčata do 250 77,60
Morčata 250 - 350g 89,90
Morčata nad 350g 106,30
Křečci syrští do 60g 39,20
Křečci syrští 60 - 80g 45,50
Křečci syrští nad 80g 59,80
Králíci (stříbřitě černí malí) za 1kg živé váhy 79,00
Králíci (ostatní plemena) za 1kg živé váhy 62,00
Psi Beagle 3 - 6 měsíců 2250
Psi Beagle 6 - 9 měsíců 3500
Psi Beagle 9 - 12 měsíců 4700
Psi Beagle nad 1 rok 5400
Opice makak rhesus do 1,5 roku 6900
Opice makak rhesus nad 1,5 roku 9900

Poznámky: Zkratka monit. znamená monitorovaná zvířata. Tato zvířata se složením mikroflóry příliš neliší od zvířat SPF. Cena je uvedena v Kč a bez 5% DPH.
Autorka: TerezaHell

 Chcel by som ešte povedať  ,že existujú takzvané kožušinové zvieratá ,ktoré tírajú v klietkach. Tieto zvieratá trpia hladom a smädom.  Sú to väčšinou zvieratá dovezené s prírody. Aby ste vedeli lepšie pochopiť čo 

vám chcem povedať pozrite si toto video.

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

hnus

(dominika, 11. 8. 2010 18:38)

neuvedomuju si, že zvierata maju tiež strach, tiež citi bolesť, myslia si, že ľudia im možu vladnuť a rozhodovať o ich osude..!! prave držim na rukach moju potkanku, poniženu privlastkom LABORATORNA!! odporne, mali by ich zavrieť!! snikersu sa už v živote nedotknem!

sxsx

(bada, 4. 7. 2010 20:35)

je to hroza

Nivea nie je testovana

(Lucka, 31. 3. 2010 21:45)

Nivea sa vobec netestuje na zvieratach. je to oficialne aj na strake peta.org co je spolocnost na ochranu zvierat....

zabite

(dajana, 5. 3. 2010 8:56)

sak zabite tych ludi chudinky zvierata nemozem sa na to pozerat nech nekto testuje na tych ludi!!!!! sak ich zabite alebo do vezenia min.20 rokov

........

(tamina, 26. 9. 2009 6:36)

ja by som takychto ludi najradsej zavrela dovezenia alebo by som vsetko testovala na nich prisli by mozno po tom aky je to pocit nachapem ako si mozu takyto hovorit "ludia"??????????????????????????????????

......

(tamina, 26. 9. 2009 6:32)

ti ludia su SPINY!!!

caw

(peta, 15. 5. 2009 18:14)

ahoj kika to som ja peta je to super stranka aj moje kamosky na nu chodia velmi sa im paci tvoja stranka chvalia ju a povedala som im ze si si ju robila sama

zlocinci

(cindy, 1. 5. 2009 21:24)

je to zlocin! co im to policia nezakaze?
su oni vobec ludia?